Utfackningsväggar med stålstomme

Vad är utfackningsväggar

Utfackningsväggar är icke bärande ytterväggar. Väggarna utgör en tät stomme i stål. Utfackningsväggar är prefabricerade väggar som är vanligt förekommande vid byggnation av flerbostadshus, lokaler och industrier.

Utfackningsväggar utgör ett system som bygger på att väggen och stommen monteras upp simultant. Tillsammans med betongväggar och stålstommar skapar utfackningsväggarna är tät, fuktsäker och bärande struktur.

montering av utfackningsvägg från elementum
utfackningsvägg

Fördelar med utfackningsväggar

Användandet av utfackningsväggar erbjuder en snabb process i skapandet av ett fuktsäkert och tätt hus. Väggarna är en mycket konkurrenskraftig produkt då de har god isoleringsförmåga i förhållande till sin tjocklek.

Utfackningsväggar är även enkla att komplettera och skräddarsy med anpassade mått och fönster direkt från fabrik. Komplement såsom läkt för fasadskiva eller panel underlättar byggnadsprocessen ytterligare.

Utfackningsväggar från Elementum

Elementum erbjuder utfackningsväggar med stålstomme. Konstruktionen av våra utfackningsväggar möjliggör en effektiv och fuktsäker byggprocess.

Väggarna kompletteras enkelt med fönster direkt från fabriken och vi erbjuder även flertalet komplement i form av läkt för fasadskiva eller panel, monterad bjälklagsform, brandskyddsisolering av stålpelare samt montering av stålpelare i utfackningsväggarna.

 

Varför ska du beställa utfackningsväggar av Elementum?

Formsida på bjälklagsform med 2 graders lutning som kompenserar för betongtrycket vid gjutning.

Formstöd fastnitade i formsidan vilket tar bort behovet av kompletterande stag som är i vägen vid kantarmering av bjälklaget.

Räckesfäste och räckesstolpe från Combisafe.

Infästningshål i formsida och formstöd vid behov av extra förankring av utfackningsväggen.

prefabricerade byggelement utfackningsvägg

Tidigare Projekt & Dokument

Vill du veta mer?

Här kan du se några av våra tidigare projekt där vi levererat utfackningsväggar!

Här hittar du vår produktbeskrivning för våra pelare och bjälklagsform till utfackningsväggar!

    Skicka oss en förfrågan så återkommer vi inom kort

    Ta del av vår dataskyddspolicy genom denna länkLäs mer
    +